Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Cenniki do pobrania

Producenci

Polecają nas

Wyeast 5335 Lactobacillus

Pszeniczne i specjalne
65
PLN
Wyeast 5335 Lactobacillus
Wyeast 5335 Lactobacillus
out_of_stock
Dostępność:
brak towaru
Cena: 65,00 zł
Cena netto: 52,85 zł
szt.
Bakterie kwasu mlekowego wyizolowane z belgijskiego browaru. Szczep dający średni poziom kwasowości i powszechnie znajdowany w wielu piwach specjalnych w tym geuze, lambiki, kwaśne brązowe ale, a także najbardziej znany przykład jakim jest Berliner Weisse. Może służyć do zakwaszenia części brzeczki, dzięki czemu produkcja piwa będzie zgodna z Reinheitsgebot. Przykładem zakwaszania części brzeczki jest wszystkim znany Guinness. Zawsze używane w połączeniu z drożdżami piwnymi, a także często z różnymi dzikimi drożdżami.

Zakres temperatur: 15-35° C
Tolerancja alkoholowa: około 9%

Standardowe style dla szczepu:
Berliner Weisse
Flanders Brown Ale/Oud Bruin
Flanders Red Ale
Fruit Lambic
Gueuze
Straight (Unblended) Lambic
Dry Stout

Copyright © 2006 - 2011 piwodziej.pl. All Rights Reserved.

Oprogramowanie: Shoper.pl. Projekt i Realizacja: SzablonSklep.pl